"از پند چه می دانیم؟"
"از پند چه می دانیم؟"

2023/10/30

"از پند چه می دانیم؟" عنوان برنامه ای بود که به گفته برگزار کنندگان آن "یک گپ و گفتی صریح و بی پرده با کاوه شکوری عضو هیات مدیره موسسه پند" به شمار می آمد.

به گزارش صدای ایرانیان، در این برنامه که به صورت زنده و از طریق خط اینستاگرام پخش شد، این عضو هیات مدیره موسسه پند به تعدادی از سئوالات ارسالی از سوی مخاطبان ایرانی در خصوص معرفی انواع خدمات موسسه پند، نحوه جذب و مصرف کمک های مالی، آشنایی با اعضای هیات مدیره، اهداف و برنامه های پیشروی این موسسه پاسخ داد.

"سعید کریمیان" مجری و از برگزار کنندگان این برنامه در ابتدا به نحوه شکل گیری برنامه "از پند چه می دانیم؟" پرداخت و گفت: یک نظرخواهی در مورد پند در گروه تلگرامی "ایرانیان مقیم اتاوا" منتشر کردیم تا اعضا این گروه نظرات و سئوالات خود را در مورد پند اعلام کنند و سپس آنها را هم اکنون در این برنامه زنده اینستاگرامی از عضو هیات مدیره پند سئوال می کنیم.

وی با تصریح براین نکته سئوالات مطرح شده عقاید شخصی من نیست، افزود: براساس آمارگیری صورت گرفته، در مجموع سه هفته ای که از اعضای گروه خواستیم در این نظرخواهی شرکت کنند، تنها 31 نفر از پنج هزار و 500 نفر اعضای گروه تلگرامی ایرانیان مقیم اتاوا، در این نظرخواهی شرکت کردند، یعنی 0.6 درصد فیدبک داشتیم.

شکل گیری ایده پند

کریمیان سپس با خواندن برخی از کامنت هایی که در این نظرخواهی اعلام شد، به طرح پرسش های مطرح شده پرداخت و گفت: ایده ایجاد پند از کجا شکل گرفت و اینکه چگونه فکر تاسیس یک موسسه یا سازمان در ذهن شما بوجود آمد؟

کاوه شکوری، عضو هیات مدیره موسسه پند نیز در این برنامه گفت: فکر شکل گیری پند در سال 2016 به وجود آمد. در آن زمان "سعید صداقت" پیشنهاد داد یک کانال تلگرامی به منظور کمک به تازه واردین به اتاوا تاسیس شود که در آن زمان این پیشنهاد عملی شد و کانال تگرامی را نیز با حدود 30 نفر راه اندازی کردیم. وقتی خدمات ارایه شده از طریق این کانال بیشتر شد، اعضای کانال نیز بتدریج افزایش پیدا کرد به گونه ای که هم اکنون اعضا به 5 هزار و 527 نفر افزایش یافته است.

وی سپس اضافه کرد: در سال 2018 به این نتیجه رسیدیم، خدمات ارایه شده به تازه واردین را سازماندهی کنیم و از امکانات و تجربیات سایر ایرانیان برای تازه واردین بهره بگیریم، ضمن اینکه تا آن زمان جامعه ایرانی صدایی در بین سایر جوامع غیرایرانی نداشت. در آن سال موسسه پند را به عنوان یک موسسه غیرانتفاعی و خیریه به ثبت رساندیم و از آن زمان تا کنون هرساله موسسه توسط سازمان های رسمی آدیت می شود.

خدمات ارایه شده توسط پند

شکوری در ادامه به برخی خدمات ارایه شده توسط پند اشاره کرد و گفت: خدمات پند به متقاضیان در دو بخش "پیش از ورود" و "پس از ورود" به کانادا ارایه می شود، خدمات پیش از ورود شامل اطلاع رسانی است. ما در بخش کارهای مهاجرتی و ارایه مشاوره در این حوزه فعالیت نمی کنیم اما برای کسانی که متقاضی مهاجرت هستند چنانچه تمایل داشته باشند اطلاعات جمع آوری می کنیم و در اختیارشان می گذاریم.

وی افزود: این اطلاعات معمولا از سایت های رسمی دولت کانادا جمع آوری می شود که به صورت انگلیسی و یا پس از ترجمه به فارسی در اختیار این افراد قرار می گیرد. این اطلاعات به طور قطع فرایند مهاجرت را تسهیل خواهد کرد و ضمن اینکه افراد می دانند چه در انتظار آنها است و چه فرصت ها و گزینه هایی پیش روی آنها قرار دارد.

وی در ادامه به تشریح خدمات پس از ورود به مهاجران به کانادا پرداخت و اظهار داشت: این خدمات خیلی گسترده تر است که شامل پشتیبانی مهاجران در بدو ورود آنها در فرودگاه می شود. ما یک تیم 50 نفره داریم که آنها با برنامه ریزی مشخص، دوستان تازه وارد را از فرودگاه پیکاپ و سپس آنها را به محل استقرارشان منتقل می کنند.

شکوری اضافه کرد: داوطلبان در هفته اول در کنار تازه واردین بودند تا اقدامات اولیه خود را شامل بازکردن حساب بانکی، خرید سیم کارت، و سایر کارهای اداری را انجام دهند. در ادامه همچنین درکنار آنها خواهیم بودیم با برگزاری کارگاه ها، سمینارها و برنامه های آموزشی تا این دوستان تازه وارد بتوانند خودشان و توانمندی هایی که دارند را ارتقا دهند و آن را منطبق کنند با توانمندی هایی که اینجا نیاز است.

این عضو هیات مدیره پند سپس با اشاره به خدماتی که در دوران پندمیک کووید به ایرانی ها ارایه شد، گفت: در این دوران کلینک های واکسیناسیون ویژه ایرانی ها راه اندازی کردیم که به واسطه آن حدود 3 هزار نفر در آن دوران سه دوز واکسن را دریافت کردند.

به گفته وی، یکی دیگر از خدمات ارایه شده به تازه واردین در دوران پندمیک این بود که چون به خاطر مشکلات سلامتی کار پیکاپ دوستان از فرودگاه موقتا تعطیل شده بود، برنامه کمک رسانی در دو هفته قرنطینه را جایگزین آن کردیم، یعنی دوستان داوطلب در این دوهفته خریدهای مورد نیاز افراد را تهیه می کردند و آنها را در اختیارشان در محل قرنطینه می گذاشتند.

نقش سایر اعضای هیات مدیره پند

وی در پاسخ به این پرسش مجری برنامه در خصوص نقش سایر اعضای هیات مدیره در برنامه های پند نیز گفت: هیات مدیره نقش سیاستگذاری موسسه پند را بر عهده دارد و من نیز به سبب اینکه وقت آزاد بیشتری دارم، بخش اجرایی کارهای پند را برعهده گرفتم. بنابراین به اینگونه نیست که سایر اعضا در برنامه های پند نقشی ندارند.

به گفته وی، براساس برنامه ریزی های انجام شده، بسیاری از کارهایی که زیر نظر موسسه پند انجام می شود، بدین گونه است که هر فردی پروژه و برنامه ای را پیشنهاد می دهد، خود نیز مسئولیت اجرای آن را نیز بر عهده بگیرد و به عنوان مدیر پروژه عمل کند، ضمن اینکه، موسسه پند به عنوان حامی و کمک کننده آن عمل خواهد کرد.

عضویت در سایر سازمانها

مجری برنامه در ادامه همچنین این سئوال را مطرح کرد که کاوه شکوری به غیر از موسسه پند در گروه یا سازمان دیگری عضویت دارد؟

شکوری گفت: در حال حاضر به جز در موسسه پند، گروه قهرمانان کوچک و گروه "زن، زندگی، آزادی"، در هیچ گروه و سازمانی عضویت ندارم. عضویت در گروه قهرمانان کوچک نیز تنها به خاطر قولی که به مرحوم خانم جوادی (موسس گروه قهرمانان کوچک) دادم، در این گروه حدود یک دهه است که حضور دارم.

وی افزود: با این وجود موسسه پند، گروه قهرمانان کوچک و گروه زن، زندگی، آزادی در زمینه های متفاوت فعالیت دارند و حضور در این سه گروه هیچ تقابل و تداخلی با یکدیگر ندارند.

خدمات رایگان موسسه پند

این عضو هیات مدیره پند سپس در پاسخ به این پرسش که آیا خدمات ارایه شده رایگان است یا خیر، گفت: تمام خدمات ارایه شده توسط موسسه پند، مانند مشاوره و یا کارگاه های آموزشی رایگان است. تنها در مواردی که استادان کارگاه های آموزشی که به صورت طولانی مدت به بحث آموزش می پردازند، مبلغ کمی نیز از شرکت کنندگان دریافت می شود. این مبلغ نیز پس از کسر هزینه های قانونی به مدرسین پرداخت خواهد شد و از این قضیه هیچ پولی عاید موسسه پند نخواهد شد.

منابع درآمدی پند

در ادامه برنامه، کریمیان مجری این پرسش را مطرح کرد که موسسه پند به عنوان یک موسسه غیرانتفاعی، از چه منبعی درآمدزایی می کند؟

شکوری گفت: بیش از 90 درصد فعالیت های موسسه پند، به صورت داوطلبانه است لذا هزینه ای نداریم که بخواهیم برای آن درآمد داشته باشیم. ضمن اینکه برخی از بیزینس ها و ایرانی هایی هستند که مبالغ مالی نیز از 2 دلار تا 100 دلار را ماهیانه به موسسه اهدا می کنند.

وی افزود: همچنین یکسری گرنت برای پروژه هایی که افراد آن را تعریف می کنند، پرداخت می شود تا آنها پروژه مربوطه را اجرا کنند. در حالی که هیچ درصدی از این گرنت ها به حساب موسسه پند واریز نخواهد شد.

شکوری اضافه کرد: در حال حاضر حدود 20 هزار دلار در حساب موسسه پند موجود است، که از این مبلغ بیش از 13 هزار دلار آن مربوط به هدایای مالی انجمن جانباختگان پرواز اوکراین است که در اختیار پند قرار گرفته تا آن را برای مصدومین جریان انقلاب "زن، زندگی، آزادی" هزینه کند. مابقی پول اکنون موجود است و باید برای آن پروژه ای تعریف شود تا آن را هزینه کنیم.

آیا پند سازمان سیاسی است

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا موسسه پند یک سازمان سیاسی است، گفت: پند به هیچ عنوان یک سازمان سیاسی نیست بلکه یک سازمان اجتماعی به شمار می آید. اما بسته به شرایط موجود، پند ممکن است به منظور اطلاع رسانی به مباحث سیاسی وارد شود.

شکوری ادامه داد: وقتی که من به عنوان عضو هیات مدیره پند حضور پیدا می کنم به طور قطع یکسری مسئولیت ها و محدودیت هایی دارم که ممکن است به عنوان یک شخص حقیقی با این مسایل مواجه نباشم. اما باید به این نکته توجه کرد که حضور من در برخی برنامه ها الزاما به عنوان هیات مدیره پند نیست، و شخصا در آنجا حضور پیدا کردم که باید این مسایل را با یکدیگر اختلاط نکرد.

شکوری سپس به نظر برخی افراد اشاره کرد که او را متهم کردند که قصد دارد از طریق پند به کرسی نمایندگی دست پیدا کند. او گفت: این تفکر، زاییده ذهن افراد است. من از اول از سیاست دوری کرده ام، چراکه فکر می کنم کار سیاسی یکسری محدودیت هایی ایجاد می کند که ترجیح می دهم وارد آن نشوم. اما برای منتفع کردن جامعه ایرانی، با برخی از گروهها و سازمان های سیاسی وارد گفتگو شده ایم تا از این طریق منافع جامعه ایرانی را تامین کنیم.

وی با بیان اینکه همه باید با یکدیگر همکاری کنیم تا یک جامعه قوی داشته باشیم، اظهار داشت: بر فرض محال، اگر یک نفر از اعضای هیات مدیره هم بخواهد که در آینده نماینده شود، مشکلی نخواهد بود چرا که می توان از امکانات آن نماینده برای جامعه ایرانی استفاده کرد.

حضور پند در سایر شهرهای کانادا

این عضو هیات مدیره پند در خصوص این پرسش که آیا این موسسه تنها به اتاوا اختصاص دارد، نیز گفت: اگرچه ما پند را با اتاوا شروع کردیم اما در نظر داریم آن را به شهرهای دیگر کانادا گسترش دهیم. به همین منظور با شهرهای مختلف رایزنی های خود را شروع کردیم تا نمایندگانی داشته باشیم که با سیاست ها و اهداف پند فعالیت کنند.

پند و مرکز امام حسین

وی همچنین در خصوص ارتباط پند با مرکز امام حسین نیز گفت: این ارتباط شایعه ای بیش نیست. چراکه ما هیچ ارتباط و همکاری با این مرکز نداریم، آنها یک سازمان مستقل هستند و زمینه های کاری متفاوتی دارند.

در ادامه کریمیان مجری برنامه به قرائت آماری از شرکت کنندگان در نظرخواهی صورت گرفت، پرداخت. او گفت: 30 درصد شرکت کنندگان اعلام کردند که به طور کامل به موسسه پند اعتماد دارند. 50 درصد تا حد زیادی، 10 درصد تا حد کمی و 3 درصد نیز اعلام کردند که اصلا اعتمادی به موسسه پند ندارد. ضمن اینکه 6 درصد نیز گفتند که نظری در این خصوص ندارند.

شکوری نیز در پاسخ به این آمارهای ابراز شده گفت: این موضوع که کسانی گفتند شناختی نسبت به موسسه پند ندارد، یک ضعف برای موسسه محسوب می شود که باید بیشتر نسبت به این موضوع تلاش کند تا تمام ایرانیان با موسسه آشنا شوند و از خدمات آن بهره بگیرند.

وی افزود: در خصوص آن دسته از افرادی که اعلام داشتند هیچ اعتمادی به موسسه پند ندارد نیز باید از آنها خواهش کرد تا با ما به گفتگوی رودرروی بپردازند.

شکوری ادامه داد: باید فرهنگ ارتباطی را رونق دهیم و به گفت وگو رو در روی کمک کنیم، تا این فرهنگ شکل نگیرد به طور قطع نمی توانیم به ایرادات خود واقف شویم. باید به یک خانواده بزرگ تبدیل شویم و این تنها با گفتگو است که شکل می گیرد و بدنبال آن مشکلات برطرف خواهد شد.

وی در پایان از همه ایرانی ها خواست تا نظرات خود را به طور مستقیم مطرح سازند و به هم کمک کنیم تا همگی رشد کنند، با مشارکت یکدیگر است که بهترین خدمات به جامعه ایرانی ارایه خواهد شد.
 

برچسب ها:

پند ،اتاوا ،موسسه ،مهاجران 
جدیدترین اخبار